woensdag 30 december 2009

BESTE WENSEN

2009,

Nou het was me het jaar wel!
De economische recessie hakte er bij menig maatschappij behoorlijk in en dat werkte natuurlijk door op alle toeleveringsbedrijven in onze industrie. Ondanks de beperktere budgetten hebben we steeds weer een goed en veilig product kunnen leveren waar het predicaat professioneel stuntwerk bij behoorde.
Het was wel duidelijk dat de jarenlange samenwerking tussen de bedrijven zorgde voor een vertrouwensrelatie waarbij open communicatie, flexibiliteit en wederzijds vertrouwen bijdroegen tot een goed eindproduct ondanks de financiële druk.

Nu de economie weer voelbaar aantrekt en iedereen het vertrouwen langzaam terugwint, hopen we in 2010 weer maximaal te kunnen uitpakken, en met alle departementen en op Nederlands topnivo te kunnen leveren en presteren, zodat producenten en regisseurs niet beperkt worden door het budget, maar door hun eigen fantasie.

Ook in de ontwikkeling van nieuw materiaal hebben we niet stil gestaan. Vooral bij het Camera-Car departement zien we de easy scooter, de electrische golfcart en de Dodge insert car.
De eerst genoemden deden al dienst dit jaar in de benelux, terwijl de Dodge in Spanje is ingezet.
De Dodge komt dit jaar weer terug naar Nederland.
Bij het stuntteam zijn we bezig met een volwaardig computergestuurd electronisch vliegrigg. Binnenkort zijn de eerste test en trainingsdagen en daarna zullen ook de eerste beelden op deze blog verschijnen.

2009 kende ook een aantal minder glorieuze tijden. Projecten werden gecanceled, bedrijven gingen falliet of vielen om zoals ze het dit jaar noemden, Maar dit alles viel in het niet bij het persoonlijk leed dat ons overkwam in juni van dit jaar.
Roos raakte betrokken bij een tramongeluk op het Rembrandplein en ligt sindsdien nog steeds in een coma. Haar huidige omstandigheden laten zien dat het steeds een stukje beter gaat met haar. Dat onze gedachten haar mogen helpen en kracht geven in deze vreselijke periode.

Dus je ziet voor 2010 is er heel wat te wensen!
niet alleen zakelijk maar ook op het gebied van vriendschap, gezondheid en geluk.
En daarom wensen wij U, jullie van deze plek de,

ALLERBESTE WENSEN VOOR 2010, VOORSPOED EN GELUK, VRIENDSCHAP EN LIEFDE.
STUNT TEAM HAMMY DE BEUKELAER.

NATIONALE BIOSCOOPBON


Voor de verfende bioscoopganger kwam die regelmatig voorbij. de supperhero in de bioscoopbon reclame. Volledig uit de handen van studenten van de filmacademy een stuntcoordinator van ons en rob de groot als de supperhero. samen met nederlands baddest bad guy bob schreiber werdt het een erg leuke commercial.

vrijdag 18 december 2009

De gelukkige huisvrouw


Ook bij de gelukkige huisvrouw gebeurde een hoop.

De dieplader heeft ook daar goed werk geleverd, we moesten wel flink aan de bak want de Q7 van audi past er maar net op.

maga toby


Voor studio 100 draaiden we afgelopen week een aktie scene voor Mega toby, de met supperkrachten bedeelde collega van mega mindy.

slippen, driften, vliegen, het was een goede shoot in leopoldburg en alles gedraaid voor de sneeuw echt begon te vallen.

Rigging bank


Op de foto statisch hangend, op de draaidag hebben we met de high speed lier de bank gehesen en laten vallen om de gewenste shots te draaien voor de commercial.

22 mei koen mortier

high speed camera voor blast waarbij de acteur 360 spint.

donderdag 12 november 2009

trainingsdag stuntteam




chinese pool, trapeze, mini en reuze tramp, afdalen, fast rope,perslucht, opklimmen vast touw en dat alles op een dag met de hele ploeg.
alles om op alle fronten op nivo te blijven en het is nog enorm gezellig ook.

DE TOPPERS


Maar dan van de beukelaer. voor 112 draaiden we een internet filmpje om misbruik van 112 tegen te gaan. indoor AT akties en een sprong met een motor. alles prima verlopen en geregisseerd door mr en mrs smith. oftewel peggy van steenvoorden en willem de beukelaer. binnenkort het resultaat op deze blog.

maandag 26 oktober 2009

Mary poppins


De zoektocht naar de nieuwe Mary Poppins is in volle gang.
De leader hebben we onlangs gedraaid waar het natuurlijk ging om de vliegende dames, die stijden om de magische paraplu waarmee vliegen allemaal mogelijk is.
binnenkort te zien op tv.

donderdag 22 oktober 2009

WETSUITS TE HUUR VOOR DE FILMINDUSTRIE

Vanaf heden kunt u voor uw acteur(s), actrice(s) te water, modulaire of cut away wetsuits bij ons huren. Deze pakken voldoen aan de criteria's nodig voor de filmindustrie. Dus in lagen op te bouwen afhankelijk van de omstandigheden of te knippen nagelang de vormvan het kostuum.
Tevens kunt u via ons pakken op maat bestellen voor uw acteur en is er de mogelijkheid flesh tone wetsuits te bestellen.
Bel voor de mogelijkheden of bestellingen.








donderdag 8 oktober 2009

BMX


Voor een belgische televisie serie coordineerden we onlangs een achtervolging.
zoals het parcours voor free runners maar dan met een skate boarder en een BMX biker.
onze eigen mark gaf invulling aan de stunts voor de BMX'er.
ondanks het weer kwamen we tot aktie's die elke regisseur tot de verbeelding spreekt.

HOT AIR BALLOON


Voor de nederlandse productie " het tuinfeest " moest een personage uit de scene een op drift geslagen luchtballon proberen te stoppen. Ze wordt door het gevaarte 40 meter mee omhoog getrokken en valt vervolgens naar beneden. Dit in een shot.
Onder prima weersomstandigheden hebben we deze stunt prima uit kunnen voeren tot tevredenheid van een ieder.

woensdag 16 september 2009

TEASER SHOWREAL STUNTTEAM

In deze teaser een impressie van een aantal disciplines.
Neem voor meer informatie contact met ons op.



dinsdag 15 september 2009

ALLICANTE





Afgelopen week draaiden we voor rabagast film in allicante.
Deze spaanse productie maatschappij moest een commercial draaien voor een van de grotere oliemaaschappijen uit noorwegen Statoil.
De shoot omhelste nogal wat disciplines en aan ons om het stunt en aktie gedeelte te coordineren. Met stunts international van ignatio onze spaanse collega in de ondersteuning werd dit een mooi internationaal project. Specialisten uit, noorwegen, engeland, corsica, zuid afrika, spanje en natuurlijk nederland zorgden uiteindelijk voor een fijne shoot in een altijd heerlijk warm spanje.

Mooi onderwater maatwerk

Ook high diving is een specialistme, zeker als de uitdaging niet in de hoogte zit maar in de precicie. Van het 5 meterplateau van een olympisch zwembad duiken om 10 meter lager ( bodem ) de lens aan te tikken, vraagt wat training. Het grote drukverschil van 0 naar 5 meter diep in een seconde, duik naar duik is nog het zwaarste voor je oren zeker omdat er geen mogelijkheid is tot klaren. na 5 duiken stondt het er perfect op.

maandag 31 augustus 2009

FUNNY JERK

ABN AMRO Heeft leuke gifts voor studenten die een rekening openen. Caviar Amsterdam weet hier een leuke commercial om heen te bedenken. Door goede voorbereiding en samenwerking tussen de departementen konden we de actrice uiteindelijk zelf de aktie laten maken in een shot. erg leuk en erg geslaagd.

UIT MARKT AMSTERDAM 2009



De laatste avond van de uitmarkt staat traditioneel in het teken van de musical sing along.
Eeen enorm gezellig en sfeervol spektakel waar de nederlandse musicaltop aanwezig is om hun nieuwste programma's te presenteren.
Voor de musical mary poppins lieten we tijdens de live show Mary poppins naar het podium vliegen over de hoofden van het publiek. Een magisch momentje op de dam.
De gehele show is te zien op uitzending gemist.

woensdag 26 augustus 2009

TURN TABLE

Het draaiplateau is het ideale middel om bij je acteur te zijn in een slip actie. Of het nu om een 90 / 180 / 360 graden slip gaat of een totale out of control situatie. Hier staat het plateau in een vaste opstelling, maar kan ook op de dieplader geplaatst worden zodat je in de spin ook voorwaarts beweging creert. Wil je het helemaal fancy waarbij het shot 360 graden bruikbaar is zetten we het op een rails.

dinsdag 25 augustus 2009

KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER



Op het munt plein zou het allemaal gebeuren, opnamens voor komt een vrouw bij de dokter. Nadat de nacht eenmaal was gevallen en al het verkeer was gestremd, konden we invulling geven aan de grootste aktiescene uit deze film. Om het verhaal niet weg te geven kunnen we hierover niet te veel uitwijden. Met de russian arm voor de rijshots, en willem zelf achter het stuur van de hero auto, kon het niet fout gaan.
In tempo werden de rijshot op hoge snelheid gedraaid, wat de regisseur en opnameleider gelukkig hebben moeten stemmen.
Op het uiteindelijke resultaat zullen we nog even moeten wachten.

dinsdag 18 augustus 2009

VILLA VANTHILT



Voor de populaire Vlaamse live show van Marcel van Thilt werden we gevraagd voor een intervieuw en een live demo van stunts. Nu weet iedereen dat film manipuleerbaar en repeteerbaar is en dat de montage de magie creert, en bij live shows kan het allemaal maar een keer. Toch hebben we de job aangepakt wat resulteerde in een hele mooie avond in hasselt waar villa Vanthilt was opgebouwd. Een intervieuw met willem voor een enorm live publiek en een demo high fall, rigging en gevechten in 3 verschillende stijlen vulden een deel van het programma. En met goed reslultaat.
TV een bedankt voor de uitnodiging en de geslaagde avond!

dinsdag 11 augustus 2009

double jerk

Eeen dubbel pull systeem waarbij de acteurs / stuntmannen eerst over de grond worden gesleept en vervolgens de lucht ingetrokken. Grappig om naar te kijken en goed uit te voeren.

maandag 20 juli 2009

elegant riggen


Soms kan het riggen ook heel elegant en rustig zijn.
Geen vliegende, crashende mensen of machine's, maar gewoon stil zwevend voor een fotoshoot.

donderdag 9 juli 2009

Toepssing lier op locatie

Logistieke efficientie is een van de sleutels tot het halen van je draaischema. Batman moest op 24 meter voor een van de vensters van het sbs gebouw gerigged worden. Niet statisch maar dynamisch. Van binnen naar buiten draaiend, kwam batman van boven het kader in "vallen " deed zijn performance en viel verder door tot op de grond. Dit een aantal maal met kleine variaties. Met behulp van deze frequentie gestuurde lier setten en resetten we alles binnen de minuut. Op eigen generator en besturing is deze machine self suported.

dinsdag 23 juni 2009

FOEKSIA DE MINIHEKS


We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor foeksia de miniheks.
Johan nijenhuis zal het boek van paul van loon tot leven brengen in een fantasie volle en spannende kinderfilm.
en omdat het over heksen gaat moet er flink gevlogen worden.
Vliegriggs met lengtes van meer dan 120 meter worden momenteel voorbereid.
de opnamens starten 28 juni 2009.

survivalrun


samen met collega peter van mill hebben we in harreveld meegelopen met een van de survivalruns van de survival bond nederland.
een 18 kilometer cross country run met 63 touwhindernissen vergelijkbaar met die van een stormbaan.
een perfecte test voor kracht, uithoudingsvermogen en coordinatie. voor een stuntman niet onbelangrijk. na 2 uur en 45 minuten kwamen we op de 6de en 7de plaats binnen van ons klassement.
de prijs " twee dagen spierpijn ".

maandag 11 mei 2009

RATCHET -SYSTEEM VOOR ACTEURS

Om een stuntman / vrouw te laten vliegen, katapulteren etc is een. Maar als je je main cast dit wilt laten overkomen moet je het iets anders benaderen. Deze vlaamse actrice moest in het verhaal van de loopband afschieten door de hoge snelheid. Uiteindelijk was het een perfecte shoot, zonder blessure's en een goed resultaat.

donderdag 23 april 2009

DOOD EN VERDERF

Een karakter wegzetten, een kleine rol, een personage of wat dan ook. Acteren is een vak, en niet voor iedereen weggelegd. Voor stuntwerk geldt hetzelfde. Acteurs die kleine stunts doen en stuntmannen die kleine rollen spelen, goed begeleid en gecast komt het goed. Want wat valt deze stuntman mooi dood, met zijn doorgesneden keel. Een klappertje op de laadklep die de meeste acteurs liever niet maken.

SPORTLIVE / LEAF

SBS Broadcasting had al een promax award gewonnen voor hun mei maand film maand promo in 2008. Dit jaar gaan creative producer Jiske Reeskamp en creative director Bob van der put weer een mooie uitdaging aan. Deze commercial verteld een snowborder in een barrel roll die morft tot een wakeboarder in zijn landing. dus in 10 seconden en een salto van sneeuw en ijs naar water en zon. Wij verzorgden de rigging, coaching en equipement, zij de PHANTOM high speed camera. Wij wachten met spanning op het resultaat. Hier een kleine blik achter de schermen van een van de aktie's.

MOOI WEER DE LEEUW



De reclame van all secure bracht veel mensen in Nederland op het idee om een wens in te sturen bij mooi weer de leeuw. Een sprong maken in zo'n enorme stapel kussens.
Op de draaidag zelf voorzagen wij op locatie een " catcher ", die 10 mensen tegelijk
zou kunnen opvangen vanaf 4 meter hoog. Voor de meeste mensen ( niet stuntmensen )was dit behoorlijk grensverleggend. Maar met een goede instructie en begeleiding in het voortraject, konden 26 mensen live deze wens vervullen.

woensdag 8 april 2009

KNORR REAL ACTION

Door Jonkers Hofstee Film werden we benaderd voor deze knorr commercial. Hans Jonkers wilde live action en geen post of studiowerk. Na een trainingsdag op het stuntcentrum en een bouwdag op locatie konden we draaien. Ondanks het weer wat niet al te best was, ( veel wind wat de performance in de kabels enorm beinvloed )deden de acteurs het fantastisch. Al het kabel en vliegwerk hebben ze zelf gedaan, alleen voor de acrobatiek kwam er een stuntman bij kijken. Het resultaat zie je hier, en wij als team zijn erg blij met het uiteindelijke resultaat.

zaterdag 4 april 2009

Wheely


Gaat de wheely ( rijden op het achterwiel ) te snel voor je scene laat ons hem langer maken met de acteur of actrice. Speciaal gerigged op onze motor /en fietstrailer kan je overal je camera's plaatsen. in combinatie met de supreme camera car ( kijk op de website ) maak je het technisch helemaal af.

EASY SCOOTER



Sneller draaiklaar bestaat bijna niet.
Deze driewielige scooter is aangepast met een plateau aan de achterzijde en een
demontabel rigg voor de safety of ondersteuning van de camera.
voor profiel of fronale shots rijdens tot 45 km/pu.
safety voor de camera man/vrouw dmv een extra racebelt.
voor meer info neem contact op met willem of marco.

dinsdag 31 maart 2009

Preccion driving

Als je in een shot een aantal elementen wilt verkopen, dan moet je behoorlijk goed rijden. En als je als chauffeur geen zicht hebt op de situatie moet alles goed voorbereid worden. met een camera in de auto, een profiel hand held en een op een dolly frontaal, kan je van deze stunt een hele mooie aktie snijden. Het ging bijzonder goed, zoals afgesproken en aangeboden.

HOOGTEBEVEILIGING


Veiligheid op hoogte kent vele interpretatie's. Maar dit is wel een hele mooie.
Je bent acteur en je regisseur ziet jou graag close 10 meter naar beneden vallen.
Daar zijn vele benaderingen van, kabelsystemen met de camera erboven gerigged, Chromo key, studio, of deze: een speciaal rigg op de kraan van gripwise met de camera close op de acteur. De stuntcoordinator kan voor de coaching mee en je kan een prachtig shot draaien op je acteur, die die zich volledig kan richten op zijn werk.

VLIEGRIGG INFO

Een mooi voorbeeld van weer een andere toepassing van vliegriggs is deze. Het verhaal is dat een man zich tegen de wind invecht en vervolgens toch wordt weggeblazen. de regisseur zag dit graag met een rotatie, waarbij zijn vlucht eindigd met een klap tegen de muur. De vlucht met impact is een stuntperformer waarna de acteur weer delen kan oppakken. het rigg is een 16 meter overspanning op locatie gebouwd. Om dit te bouwen rekenen wij na een locatieboek meestal 3 tot 4 uur bouw en repetitietijd om vervolgens draaiklaar te zijn.

zaterdag 7 maart 2009

RISICOJONGEREN


RISICOJONGEREN KRIJGEN OPLEIDING TOT STUNTMAN
Regina Romeijn presenteert nieuw AVRO-programma op Nederland 3

Het AVRO-programma Risicojongeren gaat zondag 22 maart op Nederland 3 van start. Acht jongeren van de straat krijgen een keiharde opleiding tot stuntman van het grootste stuntteam van Europa. Het programma wordt gepresenteerd door Regina Romeijn. ,,Het is een mooi programma met bijzondere jongeren die me al op de eerste dag hebben geraakt met hun heftige verhalen. Ze hebben het niet makkelijk gehad in hun leven en moeten vechten om zich staande te houden. Er wordt veel van ze gevraagd, want ze moeten tot het uiterste gaan om te bewijzen dat ze dit echt willen,” aldus Romeijn.
Wie heeft er lef genoeg om van een gebouw te springen? Wie durft een brandend gebouw in? Wie kan zijn hoogtevrees overwinnen in de parachutestunt? In Risicojongeren worden acht jongens en meiden gevolgd die een maand lang wonen in een oude kazerne. Dagelijks krijgen ze een bikkelharde training, want alleen dan kunnen ze hun doel bereiken. Het stuntteam Hammie de Beukelaer staat achter ze. Met opdrachten op spectaculaire locaties leren ze hen fysiek en mentaal wat er nodig is om een echte stuntman te worden. Maar de vraag blijft natuurlijk: hebben de jongeren genoeg in huis om hun doel te bereiken? Het is een zinderende race waarbij er maar één de eindstreep haalt en het gaat om lef, uithoudingsvermogen en teamwork.

Op risicojongeren.avro.nl staat alle informatie over het programma en de ‘hoofdrolspelers’. Ook zijn er interviews te zien met de afvallers. Hoe gaat het nu met hen?

Risicojongeren, vanaf zondag 22 maart, 21.45 uur, AVRO, Nederland 3.

zondag 22 februari 2009

DE HEL VAN 63


Steven de jong's nieuwste film de hel van 63 is op dit moment in productie.
om de ontbering van de zwaarste 11 stedentocht ooit, die van 1963 gestalte te geven zijn we uitgeweken naar Letland.
Daar vonden we een typisch nederlands landschap met voldoende sneeuw en ijs om op te werken. Met de Speciaal omgebouwde POLARIS. ( 6wd quad ) draaiden we met steady cam de schaatsbeelden van de acteurs. ( chris segers en cas janssen ).
verder draaiden we nog diverse stunt / aktie scenes waarover we helaas nog niet kunnen uitwijden.

maandag 2 februari 2009

Quentin Tarantino



November 2008 zijn we benaderd om als stuntperformer te participeren in de nieuwste
film van Quentin Tarantino " Inglorius Bastards "
Stuntcoordinator Angie Rau had maar liefst 130 professionals nodig voor een van de grootste vuursets uit de Duitse filmgeschiedenis. Een volledige cinema vol met duitse
staatshoofden en militairen zou uitbranden als wraak voor de joodse onderdrukking.
Na dagen van repetitie en 4 dagen draaien stond het er eind januari op.
een set met een kubike inhoud van 3187,5 m ging in vlammen op onder het toezicht van 43 man safetycrew. in de set werden temperaturen van boven de 700 graden gemeten.
een grootse ervaring voor iedereen, niet alleen voor de stunts maar ook om met quentin Tarantino op een set te staan.

vrijdag 23 januari 2009

Wereld premiere dirty mind



22 januari 2009 ging in Kinepolis Brussel de film DIRTY MIND in premiere.
Deze film gaat over een stuntteam van een aller belabberst nivo.
Op het moment dat het zij dreigen alles te verliezen loopt een van de teamleden een frontaalsysdroom op door een ongeluk tijdens een stunt die fout gaat.
Hierdoor ondergaat Diego een persoonsverandering waardoor hij zichzelf Tony T waant.
een alles riscerende stuntman zonder angst.
Dit staat garant voor spectaculaire stunts alsmede persoonlijk drama.
De regisseur Pieter Verhees heeft hiermee een fantastische film weggezet die het stuntwerk werk zo breed uitmeet op het witte doek, als nog nooit in een Nederlandse of Vlaamse film te zien was.
vanaf maart 2009 zal deze film te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.